• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kompany: "Voelde me als een opgesloten stier"

  Kompany viel twee maanden geleden out.

  Vincent Kompany stond twee maanden aan de kant, maar gisteren kon de aanvoerder van Manchester City eindelijk z'n rentree maken. City klopte West Bromwich met 2-3 en blijft derde in de stand. "Ik wou vooral geen held zijn", zegt Kompany.

  Manchester City verloor tot gisteren al vier van z'n zes uitwedstrijden. Tegen West-Bromwich liep het deze keer wel goed af, al werd het nog warm op het eind. "Dit was een goeie prestatie, toch zeker tot het laatste kwartier", reageert Kompany op de site van City.

  "Dit is een uitstekende manier om aan december te beginnen. We proberen nu te denken dat elke match, waar we ook spelen, een thuiswedstrijd is. Dankzij onze fans voelde dat ook zo."

  "Met 0-3 leiden is geweldig. Zonder die tegengoals (West-Bromwich kwam nog terug tot 2-3) hadden we de perfecte wedstrijd gespeeld."

  Kompany zelf vierde z'n wederoptreden na blessureleed van bijna twee maanden. "Ik voelde me lange tijd als een opgesloten stier die losgelaten wilde worden. Het was geweldig om mijn kans te krijgen. Maar ik wou vooral geen held zijn. In deze wedstrijden heb je een teamprestatie nodig."

  City staat nu derde op zes punten van leider Arsenal. "De wedstrijden tikken weg en dankzij deze zege is er weer een obstakel minder. Als we van Southampton winnen (uitmatch op zondag) hebben we weer veel in eigen handen. Dat is ons doel, maar we bekijken het stap per stap."