• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jumpingruiter Nick Motmans (27) is overleden

  Nick Motmans viel maandag van zijn paard.

  Tragisch nieuws uit de Belgische jumpingwereld, want de 27-jarige ruiter Nick Motmans is vanochtend overleden in het Ziekenhuis Oost-Limburg. Dat deelde het Genkse ziekenhuis mee.

  Motmans lag al sinds maandag in een coma na een ongeval in een manège. Volgens verklaringen van zijn familie viel hij van zijn paard en kreeg hij daarna nog een tik tegen zijn hoofd. Vanmorgen stierf hij in het bijzijn van zijn naaste familie.

  Motmans haalde zijn beste resultaten op nationaal niveau. Zo werd hij in april 2011 derde in de Internationale Derby van Vlaanderen in Lummen. Op de wereldranglijst stond hij rond de 1.500e plaats.
   

  "Verliezen jonge, getalenteerde ruiter"

  De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie heeft zijn medeleven betuigt aan de nabestaanden van Motmans: "Met Nick verliezen we een jonge getalenteerde ruiter met een mooie toekomst voor zich. De KBRSF wenst haar oprechte medeleven te betuigen aan de familie, vriendin en vrienden van Nick."

  Ook Vlaams minister-president Kris Peeters, een liefhebber van de paardensport, reageerde op het overlijden van Motmans: " "Ik wens mijn oprechte medeleven te betuigen aan de familie en vrienden van Nick Motmans. We nemen afscheid van een jonge ruiter met een reeds indrukwekkende erelijst, maar vooral van een jongeman vol levenslust en passie."