• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gent-Wevelgem blijft in Wevelgem aankomen

  Peter Sagan won vorig jaar Gent-Wevelgem.

  Wevelgem heeft een akkoord bereikt met de organisatie van Gent-Wevelgem om ook de komende zes jaar de koers in de West-Vlaamse gemeente te laten aankomen. "De gemeente gaat wel meer geld investeren", klinkt het.

  Gent-Wevelgem wordt al sinds 1934 georganiseerd en staat op de kalender van de World Tour van de UCI. De gemeente heeft wel in de geldbuidel moeten tasten voor het nieuwe akkoord: "We trekken onze bijdrage op van 70.000 naar 100.000 euro, met een jaarlijkse stijging van 10.000 euro. De uitstraling, het internationale imago en het sociale aspect is Wevelgem die steun waard", zegt het gemeentebestuur.

  "We willen een fiets- en wielergemeente blijven, al zijn er wel een aantal voorwaarden aan gekoppeld: zo moet Gent-Wevelgem hetzelfde niveau behouden."

  Volgend jaar focust de koers op de herdenking van de "Groote Oorlog" met een passage aan de IJzertoren in Diksmuide en langs de begraafplaatsen tussen Ploegsteert en Mesen. "De aankomstlijn blijft in de Vanackerestraat."