• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Sutter 6 tot 8 weken out: "Schade valt mee"

  De Sutter: "Gelukkig is het "maar" een meniscusletsel."

  Tom De Sutter moest in de bekerwedstrijd op KV Kortrijk met een knieblessure vroegtijdig naar de kant. Bij Club Brugge werd gevreesd voor het ergste, maar na een grondige controle blijkt de blessure al bij al nog mee te vallen. Na de winterstop is de spits opnieuw inzetbaar.

  "Ik blesseerde me zonder dat er enig contact bij kwam kijken", doet De Sutter het verhaal van zijn blessure op de website van Club Brugge.

  "Ik bleef bij een draaibeweging steken in het gras en hoorde duidelijk een krak. Ik dacht even dat het geluid van mijn tegenstander kwam, maar enkele seconden later besefte ik dat ik het slachtoffer was."

  "Ik vreesde een letsel aan mijn kruisbanden. Maar vandaag is gebleken dat de schade beperkt is gebleven tot mijn meniscus. De eerste of de tweede speeldag na de winterstop ben ik opnieuw inzetbaar."

  De Sutter vond de afgelopen weken vlot de weg naar het doel in de competitie, maar moet nu vanaf de kant toekijken. "Ik zat in de goede flow", beseft hij zelf.

  "Maar dergelijke tegenslagen horen er nu eenmaal bij. Ik ben al heel blij dat het "maar" een meniscusletsel is. Als mijn kruisbanden waren geraakt, had mijn seizoen gedaan geweest."