• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cavendish: "Ik start niet in Milaan-Sanremo"

  Cavendish: "De Tour is in 2014 mijn hoofddoel."

  Mark Cavendish zal komend seizoen niet deelnemen aan Milaan-Sanremo. De veranderingen in het parcours staan de winnaar van 2009 niet aan. "Als het parcours niet verandert, zie je mij er misschien nooit meer", zegt Cavendish in La Gazzetta dello Sport.

  Begin september maakte de organisatie van Milaan-Sanremo bekend dat het parcours voor de editie van 2014 gewijzigd wordt.

  Om de finale van de eerste klassieker van het jaar minder voorspelbaar te maken, wordt er een extra beklimming aan het parcours toegevoegd.

  Tussen de Cipressa en de Poggio moeten de renners komend seizoen nog een derde helling beklimmen: de Pompeiana. Die ingreep doet de kansen van een sprinter als Cavendish, die in 2009 nog won (foto), slinken.

  "Ik zal er niet starten", zegt de renner van Omega Pharma-QuickStep. "En als het parcours niet verandert, zie je mij er misschien nooit meer. Mijn succes uit 2009 krijgt dan geen navolging."

  "Zes of zeven ritten wininen in de Tour"

  Cavendish zet in 2014 alles op de Tour de France. "De Tour start in Leeds, dichtbij waar ik woon. Misschien kan ik zes of zeven ritten winnen. Maar ik wil ook de Giro rijden, daar zijn net zoveel kansen om ritten te winnen."