• home
 • video
 • pas verschenen

  Capello en Löw in koor: "België is serieuze outsider"

  Capello: "België heeft veel fysieke capaciteiten."

  België kent vrijdag zijn tegenstanders voor de groepsfase van het WK. Intussen worden heel wat bondscoaches aan de tand gevoeld over de favorieten en gevaarlijke outsiders. In die laatste categorie worden de Rode Duivels steeds vaker naar voren geschoven. Dit keer door Fabio Capello (Rusland) en Joachim Löw (Duitsland).

  Fabio Capello is de bondscoach van Rusland. Hij kruist mogelijk in Brazilië de degens met de Rode Duivels, aangezien Rusland bij de loting geen reekshoofd is. Het Nieuwsblad en La Dernière Heure vroegen aan de stijlrijke Italiaan hoe hij de Belgen inschat.

  "België heeft veel fysieke capaciteiten. Er zitten enkele dubbele meters bij en jongens met een flinke lichaamsbouw."

  "Met mijn technische staf heb ik al verschillende matchen van hen bekeken. Ze kunnen op het WK een serieus te nemen outsider worden. Niet meer en niet minder."

  "Bondscoaches die al tegen de Rode Duivels gespeeld hebben, bevestigen dat verhaal. Zij zijn vol lof over de Belgen. Of ik jullie bij de loting wil vermijden? Dat geldt voor alle reekshoofden. Ik heb veel respect voor de Belgen."

  Löw: "België is geheime favoriet"

  Ook Joachim Löw, de Duitse bondscoach, liet z'n licht schijnen over de kanshebbers. "Brazilië is topfavoriet. Het thuisvoordeel wordt hun troefkaart. Maar België is wellicht de geheime WK-favoriet."