• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Veldrijder Alexander "de snor" Revell is terug in België

  Alexander Revell is opnieuw in ons land

  Alexander Revell is terug van weggeweest om deel te nemen aan 11 veldritten op Belgische bodem. De sympathieke Nieuw-Zeelander werd vorig jaar, mede door zijn kenmerkende snor, een opvallende verschijning in de veldritwereld. Dit seizoen wil Revell een stap vooruit zetten.

  Revell rijdt de hele maand december veldritten in België. Te beginnen met de Scheldecross zaterdag in Antwerpen en zondag de Druivencross in Overijse. Zijn ambities zijn bescheiden.

  "Ik ga zoveel mogelijk races rijden en proberen beter te doen dan vorig jaar. Het hoofddoel is om te finishen in een Wereldbeker-manche. Ik ga in december bijna alle veldritten rijden. De veldritten in één stuk doorkomen zou al goed zijn."

  In zijn thuisland Nieuw-Zeeland werd Revell dit jaar nationaal kampioen. "Dat was fantastisch. Mijn eerste gevoel na de wedstrijd was vooral opluchting, want ik heb een jaar lang met die titel in mijn achterhoofd gezeten. Ik was ontgoocheld dat ik het vorig jaar niet had gehaald."

  "In Nieuw-Zeeland is er geen geld voor wielrenners"

  Dankzij zijn snor werd Revell vorig jaar opeens een fenomeen in België. In Nieuw-Zeeland is dat wel even anders. "In Nieuw-Zeeland kom ik niet op tv en word ik ook niet geïnterviewd als ik aankom op de luchthaven."

  "In Nieuw-Zeeland is er sowieso geen geld te verdienen met wielrennen. Ik zal al blij zijn als ik terug kan keren zonder al mijn geld hier te hebben opgedaan."

  Misschien dat zijn snor daar bij kan helpen. "Ik weet niet waarom ik die snor vorig jaar liet groeien. Maar hier in België waren de reacties heel speciaal."

  "Na het seizoen heb ik even getwijfeld of ik ze zou afscheren, maar toen ik besliste opnieuw naar België te komen, heb ik besloten mijn snor opnieuw niet te scheren. Ik kan maar beter gebruik maken van de voordelen die ze me oplevert."

  Alexander Revell vorig seizoen in Ronse