• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Niet getraind op penalty's"

  Bruno miste zondag een penalty tegen Cercle.

  Anderlecht speelt vanavond bij tweedeklasser Westerlo in de beker. Coach John van den Brom wil het ticket voor de kwartfinales niet laten afhangen van strafschoppen. "Dan zouden we het slecht gedaan hebben."

  De penaltystip is al enkele jaren een vijand van Anderlecht. Een bekermatch wil al eens op een elfmetersessie uitdraaien, maar Van den Brom past er zijn voorbereiding niet op aan.

  "Ik blijf erbij, je kunt niet trainen op strafschoppen. Dus hebben we dat ook niet gedaan", zegt Van den Brom in Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen. "Bovendien, als het in Westerlo op penalty's aankomt, hebben we ons werk tijdens de normale speeltijd niet goed gedaan."

  "Maar waar ik wel streng zal over waken, is dat de afspraken rond de strafschoppen moeten nagekomen worden. Tegen Cercle moest Bruno de strafschop nemen en ik wil dus niet dat daar op het veld nog over gediscussieerd wordt. Het gedrag van mijn spelers toen heeft me meer geïrriteerd dan de misser."

  Van den Brom schuift vanavond wellicht om enkele pionnen rust te geven. "Ik ga rekening houden met de frisheid van mijn spelers. Ik begrijp dat Mitrovic moe is en het liefst zou ik hem een weekje met vakantie sturen. Maar Cyriac is mijn enige alternatief."