• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard ligt uit beker, Genk en Z.Waregem zijn door

  Cercle wipt Standard dankzij een late penaltygoal.

  Anderlecht, Club Brugge en Standard zijn gesneuveld in de 1/8e finales van de beker. Bekerhouder Genk, Zulte Waregem, AA Gent en Lokeren gaan door. Net als Oostende, Westerlo, Cercle en Kortrijk. Anderlecht ging er met de penalty's uit op Westerlo. Standard strandde in Cercle en Club op Kortrijk, allebei met 1-0.

  Met Anderlecht, Club Brugge en Standard zijn we meteen drie topclubs kwijt in de beker. Anderlecht kwam zijn penaltyspook weer tegen in Westerlo. De kampioen kwam twee keer op achterstand, maar Bruno zorgde in de tweede verlenging voor 2-2. Milivojevic en Mitrovic misten vanaf elf meter.

  Kortrijk won het burenduel tegen rivaal Club Brugge met het kleinste verschil: Santini maakte het verschil in de eerste verlenging: 1-0. Club zag De Sutter voor de rust uitvallen en heeft nu alleen de competitie nog om een prijs te pakken.

  Cercle zorgde voor een stuntje door competitieleider Standard uit te schakelen. Cercle doet het goed in de competitie en trekt die lijn door in de beker. Standard benutte zijn kansen niet, Smolders deed dat acht minuten voor het einde vanaf de stip wel: 1-0.

  Bekerwinnaar Racing Genk is kwartfinalist, maar raakte niet zonder moeite voorbij KV Mechelen. Hyland scoorde pas in de extra tijd de 1-2. Kumordzi had de score geopend, maar KV Mechelen wilde zijn seizoen redden met de beker en De Witte benutte een penalty. In het slot kreeg KVM het deksel op de neus.

  Zulte Waregem kende een simpele avond in Charleroi. Habibou, Kums en Colpaert maakten de bezoekende goals: 0-3.

  Dezelfde score kwam er ook op in AA Gent-OHL. Gent was efficiënt via Pedersen, Neto en Privat. OHL kon daar niet veel tegenover zetten.

  Lokeren heeft aan het langste eind getrokken in de Wase derby bij Waasland-Beveren: 1-3. Een owngoal van Bojovic hielp een handje, Dutra en De Pauw zorgden voor een geruststellende voorsprong. De treffer van Maman kwam te laat.

  Aan de kust toonden Oostende en Lierse niet veel in 120 minuten: 0-0. Spanning was er wel bij de strafschoppen: Lambot trapte de 16e op de lat voor Lierse. Oostende stoot door met 8-7.

  Programma kwartfinales:

  • Genk - Oostende
  • Westerlo - Lokeren
  • AA Gent - Kortrijk
  • Zulte Waregem - Cercle Brugge
   Heen: 18/12
   Terug: 15/01