• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pro League "uiterst bezorgd" over stadionrol KBVB

  Onder meer KV Mechelen denkt aan een grondige vernieuwing van zijn stadion.

  De Pro League, de vereniging die de 16 eersteklassers vertegenwoordigt, is "uiterst bezorgd" over de rol van de KBVB in het nieuw te bouwen stadion in Brussel. Anderlecht zou er namelijk gaan spelen. De Pro League en de bond gaan wel samen het agentschap "Stadion" oprichten om alle stadionprojecten van Pro League-clubs te faciliteren.

  Er is al heel wat commotie geweest over het nieuwe stadion in Brussel, dat volgens een akkoord tussen alle betrokken partijen op Parking C zal oprijzen. Waar? Met of zonder atletiekpiste? Met wiens geld en gaat Anderlecht naast de Rode Duivels in het nieuwe stadion gaan spelen? De kampioen is alvast bereid om te verhuizen.

  En dat laatste maakt de Pro League "uiterst bezorgd", het wil niet dat één club zou profiteren van de centen van de bond: "Om de competitieve balans te blijven waarborgen wenst de Pro League volledige transparantie en openheid van de KBVB."

  "Het dossier in Brussel kan enkel een initiatief zijn van Anderlecht. Uiteraard kan de KBVB er klant worden als huurder."

  De Pro League nam contact op met Steven Martens (foto midden), CEO van de bond, die bevestigde dat de bond geen financiële middelen zal aanwenden voor het nieuwe stadion.

  Een gezamenlijk agentschap "Stadion"

  Het stadion in Brussel moet als inspiratie dienen voor de andere eersteklassers om ook voor nieuwe voetbaltempels te gaan. 

  De Pro League en de voetbalbond willen alle eersteklassers daarbij helpen. Ze richten samen het agentschap "Stadion" op, dat alle stadionprojecten van alle clubs uit de Pro League faciliteert. Elke club kan er dus gebruik van maken, luidt het in een persbericht.

  "De Pro League juicht alle nieuwe of bestaande projecten toe, die bijdragen tot een gebruiksvriendelijke voetbalervaring voor fans en gezinnen."

  De Pro League wenst verder ook dat alle stadions die door de FIFA gehomologeerd zijn in België, in aanmerkingen zullen komen voor matchen van de Rode Duivels.