• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho: "Wil De Bruyne meer laten spelen"

  Krijgt De Bruyne nog kansen om te schitteren?

  Kevin De Bruyne lag tot nu niet in de bovenste schuif bij Chelsea-coach José Mourinho. Maar de Portugees keerde plots zijn kar op een persbabbel: "Hopelijk kan ik hem genoeg inzetten om hem gelukkig te houden."

  Chelsea staat voor een drukke periode, met nog acht matchen in december voor de boeg. En het lijkt erop dat De Bruyne ook een kans gaat krijgen. Op training overtuigt hij Mourinho alvast.

  "Kevin toont veel passie en werkt heel hard op training. Hij stelt zich erg professioneel op. Dat was in het begin van het seizoen anders. En zoals hij het nu doet, moet hij vroeg of laat wel spelen."

  "Ik voel me schuldig dat ik hem tot nu geen echte kansen gaf en ik begrijp dat hij ongelukkig is als hij naast de ploeg valt. Maar nu hij zich zo'n goeie prof toont, hoop ik dat ik hem genoeg speelminuten kan geven om hem gelukkig te houden."

  "Hij speelt op een positie waar we veel mogelijkheden hebben. Maar ik zoek uit hoe ik met hem kan schuiven om hem in een driehoek op het middenveld in te zetten."

  "Ik hou van hem als een speler, en ik heb nu ook geleerd om van hem als een zoon te houden. Hij is een goeie jongen", besluit Mourinho.

  De Bruyne kan vanavond al spelen

  Chelsea speelt vanavond een competitiematch tegen Sunderland. Zet Mourinho zijn mooie woorden over De Bruyne daar al om in daden? "Kevin is geselecteerd en de kans bestaat zeker dat hij in onze drukke reeks matchen in actie zal komen. Het is duidelijk dat hij in matchen aan de aftrap moet verschijnen."

  Het charmeoffensief van Mourinho is opvallend, want De Bruyne aasde deze winter wellicht op een transfer om meer speelkansen te krijgen en zijn WK-selectie niet in het gevaar te brengen.