• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  D'Hoedt: "Abdi kan het EK veldlopen winnen"

  Jeroen D'Hoedt (l.) schat de kansen van Abdi (m.) in.

  Zondag vindt het EK veldlopen in Belgrado plaats. Sporza Radio sprak met Jeroen D'Hoedt over zijn eigen ambities en over de kansen van medaillehoop Bashir Abdi. D'Hoedt blijft bescheiden over zijn eigen race, maar ziet wel een hoofdrol weggelegd voor Abdi.

  Zondag strijden de senioren om de Europese titel in Belgrado. Met Bashir Abdi mikt ons land op het podium. Sporza Radio vroeg aan Jeroen D'Hoedt, die er zelf ook bij is, of Abdi daarvoor in aanmerking komt. "Hij maakt kans op de titel", verrast D'Hoedt. "Maar veel zal van de vorm van de dag afhangen."

  Hoe schat D'Hoedt (23) z'n eigen kansen in? "Dit is mijn eerste EK bij de grote jongens en dus heb ik geen referentiepunt. Een plaats in de top 15 zou heel goed zijn."

  "Ik moet mijn race goed indelen om het maximum eruit te halen. Dat wordt het moeilijkste. Stilvallen op een EK in de laatste ronde is dodelijk. Dan word je ingehaald door heel veel atleten."

  "Je kunt zo'n EK ook niet vergelijken met de Belgische wedstrijden. Het deelnemersveld is bij ons veel beperkter. Het parcours in Belgrado is wel niet echt uitdagend. Het is snel, vlak en er zijn weinig bochten. Maar ik kan ook uit de voeten op snelle parcoursen."

  "Op training gaat het goed. Ik loop goeie tijden en dat geeft vertrouwen."

  "Hebben goeie groep met veel jongeren"

  Voor het eerst sinds lang komt er in Belgrado ook een mannenteam in actie. Wat kunnen de Belgen presteren? "We hebben een goeie groep met veel jongeren. Ik wil zelf goed lopen en, als het even kan, als team schitteren."

  "We hebben geen echte strategie. We zijn niet dominant genoeg om als groep te lopen. Iedereen moet gewoon hard lopen om zo dicht mogelijk te eindigen."