• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhoenacker in shock: "Nog nooit zo afgezien"

  Vanhoenacker in Cozumel: "Ik lijk hier oké, maar 10 minuten later was ik bang."

  De Ironman van Mexico heeft Marino Vanhoenacker klein gekregen. Door de hitte gaf hij totaal uitgeput op tussen het fietsen en lopen in. Volgens zijn partner was Vanhoenacker in shock en flirtte hij met de dood. "Er liep iets mis met mijn voeding", zegt Vanhoenacker.

  Het Laatste Nieuws weet dat de lichaamstemperatuur van Vanhoenacker op een bepaald moment nog maar 34 graden bedroeg. "Bij het vervoer naar het ziekenhuis was hij duidelijk in shock", zegt vriendin Elke Van Renterghem.

  "Volgens de specialisten ter plaatse zou Marino met de dood geflirt hebben."

  Vanhoenacker zelf reageerde via zijn Facebook-pagina. "Op de foto lijkt het of ik nog oké ben, maar wat mij tien minuten later overkwam was beangstigend. En het ergste dat ik ooit meemaakte: ik had nooit zoveel pijn voor zo'n lange tijd. Nooit zag ik zo af."

  "De ambulance die me naar het ziekenhuis moest brengen raakte vast in het verkeer en moest na 20 minuten terugkeren naar de medische hulppost. Daar kregen ze gelukkig de zaken onder controle en ze brachten me terug bij mijn positieven. Ik ben hen zo dankbaar."

  "Hier zit ik dan: 37 jaar, 15 jaar triatlon, 10 Ironmans gewonnen en nu begint het mis te lopen met mijn voedingsplan, pfffff..."

  "Het is tijd om weer een pak testen te doen, van nul te beginnen en dit onder controle te krijgen voor de toekomst. Tot voor mijn instorting was ik bezig aan een tactisch slimme race, maar toen..."