• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanendert: "Het stoort me niet dat ik moet inleveren"

  Vanendert won in 2011 de Tourrit naar Plateau de Beille.

  Opvallend bericht uit het Lotto-Belisol-kamp: Jelle Vanendert zal zijn huidige contract laten ontbinden, maar tekent meteen een nieuwe verbintenis. Inzet van de verandering: minder loon voor Vanendert, maar wel een jaar meer bij de ploeg. "En die extra werkzekerheid vind ik veel belangrijker."

  Jelle Vanendert heeft bij Lotto-Belisol een contract tot eind 2014. In onderling overleg zal dat contract ontbonden worden, om het meteen te vervangen door een nieuwe overeenkomst. Vanendert zal tot 2015 bij de ploeg blijven, maar tegen verminderde financiële voorwaarden.

  "2013 was door medische redenen een minder jaar voor Jelle", zegt ploegmanager Marc Sergeant in Gazet van Antwerpen. "Hij voelde wel de druk om te presteren."

  Die hoge verwachtingen kwamen er na een superseizoen in 2011, toen hij onder meer een Tourrit won. "De mensen verwachtten veel en hij werd ook navenant betaald. Iemand als Greipel kan daar mee om, maar Jelle verzeilde in een gevecht met zichzelf. Hij is geen winnaarstype."

  "We hebben nog altijd het volste vertrouwen in hem en weten wat hij kan. Maar we willen hem terugbrengen in zijn comfortzone. Hij heeft erg verveeld gezeten met zijn situatie en aast op revanche."

  "Het initiatief kwam van Jelle zelf. Chapeau daarvoor. Een akkoord is er nog niet, maar we werken eraan."

  Vanendert: "Dat ik moet inleveren? Stoort me niet"

  Jelle Vanendert zal dus bijtekenen tot 2015, maar moet wel een deel van z'n loon inleveren. "Dat stoort me niet. Ik vind het veel belangrijker dat ik een extra jaar werkzekerheid heb. Dat is niet evident in deze tijden."

  "Nog zo'n slecht seizoen had misschien wel het einde van m'n carrière betekend. Maar met het voorstel bewijst de ploegleiding dat ze nog altijd in mij geloven. Ze kennen ook de oorzaak van mijn mindere prestaties. Ik ben er graag en kan er mijn eigen ding blijven doen."