• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Rol van ref wordt cruciaal in Kortrijk"

  Preud'homme: "De wedstrijd in Kortrijk is geen cadeau."

  Club Brugge speelt woensdag in de beker tegen KV Kortrijk. Club heeft nog een eitje te pellen met Kortrijk, want in de competitie verloor het er met 4-1. "Ik hoop dat de scheidsrechter consequent zal fluiten", zegt Michel Preud'homme.

  "Wij hebben lessen getrokken uit die wedstrijd", zegt Club-coach Michel Preud'homme. "We hebben toen de opdrachten die nodig waren om een goed resultaat te halen, niet uitgevoerd. Sindsdien zijn we wel gegroeid, op alle vlakken."

  "We mogen ons niet laten overtroeven door de agressieve aanpak van Kortrijk. De leiding van de scheidsrechter wordt heel belangrijk in dit geladen duel. Ik hoop dat hij consequent zal fluiten."

  Michel Preud'homme is op z'n hoede voor Kortrijk. "Een verplaatsing naar KVK is nooit een cadeau, laat staan voor een bekerduel. We zullen top moeten zijn en mentaal opgeladen", zegt de coach van Club.

  "We moeten vooral alert zijn voor hun snelle omschakeling. Het spitsenduo Coulibaly-Santini uit de match houden wordt niet simpel. En de strijd om de tweede bal wordt ook heel belangrijk."

  "Het geloof in de kwalificatie is wel groot. We hebben een dag langer kunnen rusten dan Kortrijk. Met Larsen die weer fit is, beschik ik ook weer over 3 centrale verdedigers. Ik heb keuzes."