• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maes: "Te veel jongens zijn met zichzelf bezig"

  Maes over de heisa: "We lossen dit met z'n allen op."

  Lokeren kende zaterdag een bewogen avond in Bergen. Tegen de rode lantaarn ging het met 1-0 onderuit en dat wekte heel wat wrevel op bij de spelers. Trainer Peter Maes blust in Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen vakkundig het brandje. "Dit is een normaal gevolg van onze progressie."

  De reacties van de Lokeren-spelers tijdens en na de wedstrijd in Bergen logen er niet om. Hamdi Harbaoui was - net als Killian Overmeire vorige week - niet tevreden met z'n wissel en Jérémy Taravel (kleine foto) liet z'n middenvinger zien aan de meegereisde supporters.

  Heel wat incidenten dus, maar Lokeren-trainer Peter Maes relativeert de onrust. "We zetten Taravel even in de luwte. Dat zal meer goed dan kwaad kunnen", zegt hij. De kranten weten dat de verdediger zich moet engageren voor een sociaal project. Hij moet morgen in het bekerduel met Waasland-Beveren ook plaatsnemen op de bank.

  Ook aanvoerder Killian Overmeire reageerde scherp toen hij naar de kant werd gehaald tegen Club Brugge tien dagen geleden. "Dat voorval is al lang gepasseerd", vertelt Maes. "Hij is een echte clubspeler en is zeer positief ingesteld. Na tien minuten had hij al spijt van zijn reactie."

  "En ook Harbaoui (die na zijn wissel meteen naar de kleedkamers trok) heeft weinig verkeerd gedaan. Toch naar mij toe. Meteen naar binnenlopen getuigt enkel van weinig respect tegenover zijn ploegmaats."

  "Concurrentie zorgt voor irritatie"

  "We lossen dit met z'n allen op", gaat Maes verder. "Te veel jongens zijn op dit moment enkel gefocust op wat er met hen zelf gebeurt. Terwijl voor Lokeren het collectief het allerbelangrijkste is."

  De trainer heeft overigens ook een verklaring voor de onrust. "Dit is een normaal gevolg van onze progressie. Dit was misschien zelfs onvermijdelijk. We hebben nu 17 kanshebbers op een basisplaats in plaats van 14."

  "Die concurrentie breng irritaties teweeg. Iedereen wil er graag bij zijn en voelt dat hij top moet zijn. Maar er loopt niets fout in de kleedkamer. Zolang ik hier baas ben, zal dat niet gebeuren."