• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kinderen misdragen zich tijdens Juventus-Udinese

  De kinderen bezorgden Juventus een boete van 5.000 euro.

  Na racistische gezangen in de match tegen Napoli, moest Juventus afgelopen weekend met gesloten deuren spelen. De club loste dat op door 12.000 kinderen uit te nodigen, maar ook zij gedroegen zich niet.

  Om de straf na de racistische gezangen op een originele manier uit te zitten, liet Juventus voor de wedstrijd tegen Udinese uitsluitend kinderen onder de 13 jaar toe. Maar ook hun gezangen konden niet door de beugel.

  Vooral Udinese-keeper Brkic was het mikpunt van de 12.000 kinderen. Bij elke doeltrap galmde er "ooooooh merda" (Italiaans voor uitwerpselen) door het stadion. Het levert Juventus een nieuwe boete, van 5.000 euro, op.

  "Ik wilde er meteen na de match iets van zeggen, maar hield me in omdat ik het vuur niet aan de lont wilde steken. Zoiets hoort niet in een stadion", zegt Udinese-trainer Francesco Guidolin.

  Juventus, de leider in Italië, won de wedstrijd overigens op de valreep. Met een doelpunt in de 91e minuut hield Llorente de punten thuis.