• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jacobs verliest bij Nantes, Rijsel klopt Marseille

  Ariël Jacobs staat 18e met Valenciennes.

  Op de 16e speeldag in de Franse Ligue 1 is Ariël Jacobs met Valenciennes gaan verliezen bij Nantes. De bezoekers stevenden lang af op een punt, maar moesten zich in de slotfase alsnog gewonnen geven. Rijsel klopte Marseille met het kleinste verschil en blijft in het spoor van leider PSG. Ook Monaco blijft bovenaan meedraaien.

  Met Rijsel en Marseille stonden de nummers twee en vier van de Ligue 1 tegenover elkaar. De wedstrijd leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te steven, tot in de 91e minuut Nolan Roux de thuisploeg alsnog de zege schonk. Acht minuten voor tijd was Divock Origi Salomon Kalou komen vervangen.

  Ook Monaco blijft in het spoor van PSG en Rijsel. De miljonairsploeg klopte zonder de geblesseerde Ferreira-Carrasco Nice met 0-3. Rodriguez Rivière en Ocampos tekenden voor de doelpunten.

  Onderaan het klassement liet Valenciennes op de valreep een punt liggen bij Nantes. De ploeg van trainer Ariël Jacobs was in de tweede helft op  voorsprong gekomen via Saez, maar zag Bedoya Nantes al snel langszij brengen.

  Valenciennes hield het punt lang op zak, maar stond een minuut voor tijd toch zonder punten. Aristeguieta maakte de 2-1 in de 89e minuut. Valenciennes blijft zo steken op de 18e plaats.