• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoho: "Met de vorige trainer hadden we verloren"

  Kristof Hoho: "We hebben moeilijke weken achter de rug."

  Maaseik zette Olympiakos makkelijk opzij en doet opnieuw mee in de Champions League. "We hebben nog niet alles gezien van deze ploeg", reageert coach Verstraten. "Het verschil met de vorige trainer is echt enorm", zegt Kristof Hoho.

  "We hebben moeilijke weken achter de rug, maar we voeren nu gewoon uit wat de coaches vragen op de training. Vandaag is gebleken dat dat wel lukt", vertelt Maaseik-speler Kristof Hoho aan Sporza.

  "Nu kan ik het wel zeggen: met de vorige trainer (Vincenzo Di Pinto, red) hadden we deze match verloren. Het verschil met Erik Verstraten is echt enorm groot. Met de vorige coach waren we tien minuten aan het trainen en anderhalf uur aan het praten. Nu trainen we anderhalf uur serieus en praten we tien minuten."

  "Zowel de coach als zijn assistent hoeven maar één ding te zeggen en het is duidelijk wat wij moeten doen. Dit is een wijze les geweest voor de club. Iedereen kan fouten maken. Het is nu voorbij en we moeten blijven werken."

  "We maken nog wel fouten, maar daar leren we uit. Het belangrijkste is dat we er opnieuw staan als groep. We zijn ook als ploeg door het moeilijke moment heen gekomen in de tweede set. Iedereen bleef erin geloven en bleef vechten. Dat was heel belangrijk."

  "Dit is een heel belangrijke overwinning. De wedstrijd in Ostrava wordt niet gemakkelijk. We spelen buitenshuis en de druk zal groter zijn, maar iedereen gelooft er wel in."

  Erik Verstraten: "Ik bedank hockeycoach Marc Lammers"

  Voor Erik Verstraten was het zijn eerste thuiswedstrijd als hoofdtrainer van Maaseik. "Dit is voor mij een fantastisch thuisdebuut, een fantastisch gevoel", zegt Verstraten aan Sporza.

  "Ik ben niet geschrokken van hoe snel de spelers mijn ideeën hebben opgepikt. We hebben gewoon 14 dagen heel hard gewerkt aan een bepaalde manier van spelen. Na twee dagen werd dat al opgepikt door de spelers. Er is met heel veel passie en overgave getraind en iedereen stuwt elkaar naar een hoger niveau."

  "Op Olympiakos hebben we heel domme fouten gemaakt en die moesten eruit. We moeten afleren om voor de moeilijke bal te gaan en zoeken naar een slimme oplossing. De spelers mogen geen wonderen verwachten van zichzelf. Ze moeten het simpel houden."

  "Ik wil ook Marc Lammers, de bondscoach van de hockeyploeg, bedanken. Ik heb zijn fantastische boek gelezen. Ik heb de sterke punten van de ploeg in de verf gezet en uitvergroot. Dat is een heel mooie filosofie. Deze ploeg wordt beter en beter. We hebben nog niet alle mogelijkheden gezien."

  "We moeten ons werk nu afmaken in Ostrava en hopen dat Belgorod ook zijn werk doet. In Maaseik hebben we Ostrava weggespeeld, maar ginder hebben we nog niet zomaar gewonnen. We zullen daar een serieus niveau moeten halen."

  Vanden Broek: "Aandeel van coach"

  Sporza-cocommentator Gert Vande Broek zag de hand van de nieuwe coach al bij Maaseik. "Maaseik heeft perfect gedaan wat het moest doen. Het speelde goed en correct en dat bezorgde me een goed gevoel. Al vond ik de prestatie van de Grieken wel CL-onwaardig."

  "Maaseik knokte in de tweede set en daarin had de coach een belangrijk aandeel. Maar ook Hoho, die zijn ploeg op sleeptouw nam. Ik ben ervan overtuig dat Maaseik nog zal groeien. Een beter Maaseik speelt gevarieerder, ook als het goed gaat."