• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk moet De Ceulaer en Köteles weken missen

  De Ceulaer viel uit in de wedstrijd tegen OHL.

  Racing Genk kan dit jaar wellicht geen beroep meer doen op Benji De Ceulaer. De aanvaller blesseerde zich zondag tegen OHL aan de mediale band in zijn linkerknie. Hij voegt zich samen met Laszlo Köteles bij de uitpuilende Genkse ziekenboeg.

  De Ceulaer trok vandaag naar het ziekenhuis om bijkomend onderzoek te laten uitvoeren. Daaruit blijkt dat de mediale band niet afgescheurd is, toch zal de spits van Racing Genk enkele weken aan de kant staan. Wellicht zal hij dit jaar niet meer in actie komen, laat de club op zijn website weten. Vrijdag ondergaat De Ceulaer een nieuw onderzoek.

  Naast De Ceulaer werd ook doelman Laszlo Köteles (foto) vandaag onderzocht. Hij was afgelopen zondag al out met een buikspierblessure, die nu erger blijkt te zijn dan verwacht. Ook hij is wellicht enkele weken buiten strijd.

  De Genkse ziekenboeg puilt momenteel uit. Ook Fabien Camus, Ilombe Mboyo en Joseph-Monrose zijn langdurig geblesseerd. Daar komt mogelijk Brian Hamalaïnen bij. Hij viel maandag op training uit, maar de ernst van zijn blessure is nog niet duidelijk.

  Thomas Buffel en Anthony Limbombe blesseerden zich net als Benji De Ceulaer zondag tegen OHL, maar zij zitten wel in de kern voor de wedstrijd van woensdag. Dan staat de achtste finale van de Beker van België tegen KV Mechelen op het programma.