• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgen spelen opnieuw 3-3 gelijk tegen Nederland

  Ahmed Sababti in actie tegen Nederland.

  De Beglsiche futsalploeg heeft voor de 2e avond op rij 3-3 gelijkgespeeld tegen Nederland. De Rode Duivels van de zaal liepen 3-1 uit, maar net zoals maandagavond hield België zijn voorsprong niet vast.

  België kwam in een vrij gesloten eerste helft na 14 minuten op voorsprong via Reda Samir Dahbi van Malle Beerse. De 1-0-voorsprong bleef op het bord staan tot aan de rust, maar in de tweede helft bracht Samir Makhoukhi onze noorderburen op gelijke hoogte.

  België was daarna de betere ploeg en ontwikkelde veel druk. Via Saad Salhi en Abdelhak El Ghaadaoui liepen de Belgen uit tot 3-1, waarna er met het oog op het EK even geëxperimenteerd werd met een vliegende keeper.

  De Nederlanders maakten via El Morabiti vanuit het niets de aansluitingstreffer en net als gisteren glipte de overwinning in de slotseconden nog uit Belgische handen. El Ghannouti zette 40 seconden voor tijd de 3-3-eindstand op het bord.

  Voor Karim Chaibai, de kapitein van de Belgische zaalvoetbalploeg was het zijn 100e interland.