• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hoffenheim-coach: "Casteels heeft nog een lange weg af te leggen"

  "Koen is een groot talent, maar mist nog ervaring."

  Koen Casteels (21) heeft zich vorig weekend vier keer moeten omdraaien tegen Werder Bremen, waarvan één keer na een flater van onze landgenoot-doelman. Gelukkig maakte Hoffenheim zelf ook vier goals en hield het team van Casteels zo een puntje thuis.

  "In de eerste helft verdedigden we hoog en gaven we niks weg. Na de rust was dat het tegenovergestelde", zegt coach Markus Gisdol.

  "Het zit ook allemaal tegen: als wij zeven keer scoren, scoren de anderen ook zeven keer. Het werkt echt op m'n zenuwen."

  "We raken te snel in paniek. Zodra we een goal binnenkrijgen, spelen sommige spelers met de daver op het lijf. We moeten die onzekerheid zo snel mogelijk uit de kopjes krijgen."

  Bij de 2-2 van Elia ging doelman Koen Casteels opzichtig in de fout door een makkelijke voorzet door zijn handen te laten glippen.

  Gisdol: "Koen is een groot talent, maar ook een jonge prof die nog een lange weg af te leggen heeft. Het duurt een tijdje om de nodige ervaring te vergaren."

  Wellicht speelt Casteels' concurrent in de beker

  Dinsdag moet Casteels, die twee weken geleden nog zijn contract tot 2017 verlengde, zich in de achtste finales van de Duitse beker tegen Schalke 04 waarschijnlijk met een plaats op de bank tevreden stellen. Al is het niet ongewoon dat een coach in het bekertoernooi van doelman wisselt.