• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gelauwerde Courtois niet in Wereldelftal

  Courtois: "Blijven werken"

  Rode Duivel Thibaut Courtois (21) heeft van de Spaanse sportkrant Marca de Trofeo Zamora ontvangen. Die kreeg hij omdat hij vorig seizoen het minst gepasseerd werd. Bij de wereldvoetbalbond FIFA ontbreekt hij wel bij de genomineerde doelmannen voor het Wereldelftal.

  December is begonnen, dus kunnen ook heel wat voetballers hun prijzenkasten vullen. Voor Thibaut Courtois kan vandaag een productieve dag zijn. Deze namiddag pikte hij al de Trofeo Zamora op en vanavond kan hij daarbovenop tot Beste Doelman in Spanje verkozen worden.

  Deze namiddag ging Courtois eerst langs bij het voetbalgala van sportkrant Marca. Hij wist al dat hij de Trofeo Zamora zou krijgen na zijn topseizoen van vorig jaar. Toen slikte hij maar 29 goals in 37 duels.

  "Maar we gaan niet op onze lauweren rusten", zei de Belg. "We moeten op deze weg verder blijven werken."

  Courtois hielp Atletico naar de Champions League en daarin liet het vorige week pas voor het eerst punten liggen. "We moeten in de Champions League ook blijven spelen zoals we nu bezig zijn."

  Vanavond kan Courtois nog verkozen worden tot beste doelman van vorig seizoen. Hij is genomineerd naast Valdes (Barcelona) en Caballero (Malaga).

  Niet in het Wereldelftal

  Courtois is Sant in eigen land en in Spanje, maar voor de FIFA waren zijn prestaties nog niet genoeg voor een nominatie voor het Wereldelftal van 2013. De wereldvoetbalbond heeft zijn vijf genomineerde doelmannen bekendgemaakt. En dat zijn:

  • Gianluigi Buffon (Juventus)
  • Iker Casillas (Real Madrid)
  • Petr Cech (Chelsea)
  • Manuel Neuer (Bayern München)
  • Víctor Valdes (FC Barcelona)