• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois verkozen tot beste doelman in Spanje

  Thibaut Courtois steekt een speech af in vloeiend Spaans.

  Thibaut Courtois (21) heeft in Spanje de prijs voor beste doelman van de Primera Division gekregen. De keeper van Atletico Madrid ging Valdes van Barcelona en Caballero van Malaga vooraf. Lionel Messi was vorig seizoen de beste aanvaller, beter dan Cristiano Ronaldo.

  Thibaut Courtois is aan zijn derde seizoen bezig bij Atletico Madrid. Het team uit de hoofdstad deelt momenteel de leiding met titelverdediger Barcelona. Courtois moest zich nog maar negen keer (in 15 matchen) omdraaien dit seizoen.

  Onze nationale doelman stak een speech af in vloeiend Spaans: "Ik ben heel gelukkig. Ik heb hard gewerkt voor deze trofee. Ik voel me goed in Spanje. Ik bedank de coach en de voorzitter van Atletico en ik hoop dat het huidige seizoen even goed wordt."

  Vorig seizoen eindigde Atletico op de derde plaats. Met 31 tegendoelpunten (in 38 matchen) was Courtois de minst gepasseerde doelman in de Primera Division. Daar kreeg hij eerder op de dag de Trofeo Zamora voor.

  Gala La Liga 2012-2013

  • Beste doelman: Thibaut Courtois (Atletico Madrid)
  • Beste verdediger: Sergio Ramos (Real Madrid)
  • Beste centrale middenvelder: Asier Illarramendi (Sociedad-Real Madrid)
  • Beste aanvallende middenvelder: Andres Iniesta (Barcelona)
  • Beste aanvaller: Lionel Messi (Barcelona)
   Messi wint voor Ronaldo (Real Madrid) en Negredo (Sevilla-Manchester City)
  • Beste trainer: Diego Simeone (Atletico Madrid)
  • Meest waardevolle speler: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)