• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Batshuayi: "Ik draag mijn twee goals op aan Guy Luzon"

  Batshuayi voert de topschutterslijst aan met 12 stuks.

  Met twee treffers en een assist gaf Michy Batshuayi zondag in Lier een klinkend antwoord op de striemende kritiek die hem vorige week te beurt was gevallen. Batshuayi was de kop van Jut na de povere prestatie tegen Bergen (1-0), maar de 0-5 op Het Lisp maakte veel goed.

  Hoe een dubbeltje rollen kan. Tegen Bergen rolden de fluitconcerten aan het adres van Batshuayi nog van de tribunes, gisteren was hij de held met grote "H". Ook al had hij op Het Lisp na enkele minuten rood kunnen krijgen voor een vliegende tackle.

  "De coach zegt altijd dat de aanvallers de eerste verdedigers zijn, maar ik beken dat ik iets te agressief te werk ging in die actie", zegt Batshuayi.

  "Toch was het echt mijn bedoeling niet om Losada te blesseren. Ik ben me achteraf bij hem gaan excuseren. Uiteindelijk is het allemaal goed afgelopen en heeft de ploeg goed gepresteerd. Dat ik mijn rol kon spelen, dank ik aan het hele team."

  "Na Bergen was ik teleurgesteld en beleefde ik een vreemde week. Het seizoen van een spits is met hoogtes en laagtes, dat weet ik wel. Maar de steun van de teammaats en de coach heeft deugd gedaan."

  "Guy Luzon praat veel met de jongeren, dus ook met mij. Hij weet dat ik de bal veel wil voelen tijdens een wedstrijd en zegt dat ik hem dan ook overal moet vragen. Vroeger stond ik immers te dikwijls te hoog in het veld. Ik wil hem bij deze bedanken voor zijn hulp en sta erop mijn goals aan hem op te dragen."

  "Kanu heeft de training uit protest vroeger verlaten"

  Opvallende afwezige bij Standard was de Braziliaan Kanu, die wegens "disciplinaire redenen" in Luik moest blijven. De club gaat niet dieper in op de "redenen", de advocaat van Kanu wel. "De training van dinsdag bevatte onder meer een wedstrijdje. Omdat Kanu het niet langer kon aanzien dat sommige ploegmakkers er lusteloos bijliepen, porde hij ze aan tot meer inzet, maar het baatte niet", zegt de advocaat in Het Laatste Nieuws.

  "Kanu kreeg het zodanig op zijn heupen dat hij zichzelf voor de keuze stelde: die lanterfanten daadwerkelijk wakker schudden of als teken van protest van het veld stappen. Om ruzie te voorkomen heeft hij dat laatste gedaan, vijf minuten voor het einde van de training. Hij wilde een positief signaal geven, maar dat keert zich nu tegen hem."

  De tweets van Standard en Kanu: