Ga naar de inhoud

19 penaltymissers onder John van den Brom

 ma 2 december 2013 13:21
Bruno miste tegen Cercle al de 19e penalty voor Anderlecht onder Van den Brom.
Het strafschoppensyndroom van Anderlecht doemt opnieuw op. Tegen Cercle Brugge miste Massimo Bruno de negentiende Anderlecht-strafschop onder coach John van den Brom, de derde al dit seizoen. Vorig seizoen gingen 16 strafschoppen de mist in, de strafschoppenreeks tegen Genk in de beker inbegrepen. Een overzicht.

Gillet tegen Lokeren

Op de eerste speeldag van dit seizoen verliest Anderlecht meteen in eigen huis van Lokeren. Bij een 1-3-stand trapt Gillet eerst nog een strafschop binnen, maar even later laat hij de gelijkmaker vanaf de penaltystip liggen. Copa stopt de zwakke poging van Gillet.

Mitrovic tegen Olympiakos

Anderlecht kent dit seizoen weinig succes in de Champions League. Op de tweede speeldag krijgt het een pijnlijke les in efficiëntie van Olympiakos. Bij een 0-1-achterstand pakt Roberto de penalty van Mitrovic.

Bruno tegen Cercle Brugge

Afgelopen weekend doemt het penaltysyndroom opnieuw op in het Vanden Stock-stadion. Massimo Bruno zet zich tegen Cercle Brugge achter de bal, maar trapt die huizenhoog over.

Vorig seizoen

Mbokani tegen KV Kortrijk

Op de eerste speeldag haalt Kristof Van Hout Dieumerci Mbokani in de 62e minuut neer in de 16. Rood voor Van Hout en pingel voor Anderlecht. De pas ingevallen Darren Keet kiest de goede hoek na een nonchalante trap van Mbokani. De wedstrijd eindigt op 1-1.

Gillet tegen Beerschot

Na een vermeende fout van Boldizsar Bodor op Mbokani krijgt Anderlecht een strafschop. Guillaume Gillet mist, maar Anderlecht wint wel de match met 1-0.

Wasilewski tegen Bergen

Op de vierde speeldag haalt Jérémy Sapina net nadat Bergen de 1-1 had gemaakt Mbokani neer in het strafschopgebied. Na de missers van Mbokani en Gillet trapt Marcin Wasilewski. Hij schiet pal op doelman Werner. Anderlecht wint wel nog met 2-1.

Mbokani tegen Standard

Tegen aartsrivaal Standard krijgt Anderlecht in de 58e minuut bij een 2-1 tussenstand de kans om op gelijke hoogte te komen. Mbokani mag het nog eens proberen, maar hij trapt de bal nonchalant naast. Het blijft 2-1 voor Standard.

Biglia tegen Kortrijk

Tegen KV Kortrijk krijgt Anderlecht ook thuis een strafschop toegekend. Darren Keet stopt de penalty van Lucas Biglia en doet zo zijn huzarenstukje over van op de eerste speeldag. Anderlecht wint de wedstrijd nipt met 1-0.

Biglia tegen Cercle Brugge

Op de 18e speeldag krijgt Anderlecht twee penalty's bij een 0-1 achterstand tegen Cercle. De eerste zet Biglia om, maar de tweede trapt hij in extra tijd op de vuisten van keeper Verbist. Ronald Vargas is goed gevolgd en scoort in de rebound de winning goal, 2-1.

Kanu tegen Lokeren

Na de zoveelste penaltymisser mag de Braziliaan Kanu het tegen Lokeren eens proberen voor Anderlecht. Hij trapt echter te slap, doelman Lazic duikt naar de goede hoek en redt. Anderlecht wint wel met 0-2.

Nuytinck tegen Genk

In de 88e minuut bij een 1-2 stand kan Bram Nuytinck Anderlecht op gelijke hoogte brengen tegen Racing Genk. Doelman Köteles pakt uit met een knappe redding, paars-wit mist zijn achtste penalty van de competitie.

Mbokani tegen Club Brugge

In de zesde wedstrijd van play-off l wordt Mbokani in de extra tijd neergehaald door Club-verdediger Duarte. De Congolees kan een punt redden voor Anderlecht, maar mist al zijn derde strafschop van het seizoen. Club wint met 2-1.

Gillet tegen Genk

Op speeldag 8 in Play-off I gaat Suarez slim over het been van Hyland heen. Guillaume Gillet zet zich achter de bal, maar trapt op de lat. Gelukkig voor hem houdt het Anderlecht niet van de winst.

Ekranas en Genk in de beker

Naast de penaltymissers in de competitie faalde Anderlecht vorig seizoen ook al in de voorronde van de Champions League en - vooral - in de Beker van België.

In de derde voorronde van de CL miste Gillet een eerste keer onder Van den Brom, en hij deed dat in de heenwedstrijd van de halve finales van de beker nog een keer. Tijdens de penaltyreeks in de terugwedstrijd misten zowel Biglia, Odoi, Jovanovic als Proto.

Penaltyreeks in Genk-Anderlecht