• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck pakt 1e WTA-titel tegen Wickmayer

  Alison Van Uytvanck (WTA-129) viert op haar 19e haar eerste titel.

  Alison Van Uytvanck heeft haar eerste WTA-toernooi gewonnen. In de Belgische finale in Taiwan klopte ze Yanina Wickmayer in twee sets. Na 1 uur en 5 minuten stond de 6-4, 6-2-uitslag op het bord. Zo heeft België in het laatste toernooi van het jaar toch prijs. Na haar enkelfinale verloor Van Uytvanck nog de dubbelfinale.

  De echte toppers lieten het WTA-toernooi van Taiwan links liggen door het mindere prijzengeld (125.000 dollar), maar daar profiteerden Van Uytvanck (WTA-129) en tweede reekshoofd Wickmayer (WTA-59) optimaal van.

  De 19-jarige Van Uytvanck speelde er haar eerste halve finale en finale op het WTA-concours, Wickmayer was toe aan haar tiende eindstrijd, goed voor drie titels.

  Het was de tweede keer dat de twee mekaar troffen: in 2011 in Brussel was Wickmayer met 7-6, 6-4 te sterk. Van Uytvanck, een pak lager geplaatst dan Wickmayer, was nu de betere: ze serveerde goed en liet Wickmayer geen enkele breakkans. Zelf had ze aan één break in de eerste set en twee in de tweede genoeg om haar trofeeënkast te openen.

  Het was van 2010 geleden dat er een volledig Belgische finale op de WTA-Tour was, toen Kim Clijsters Justine Henin klopte in Brisbane. Van Uytvanck zorgt er op de valreep voor dat ons land ook dit jaar minstens één ATP- of WTA-titel heeft. Het is 20 jaar geleden dat dat niet meer lukte.

  Van Uytvanck verliest dubbelfinale

  Van Uytvanck speelde na haar enkelfinale ook de dubbelfinale, maar die verloor ze aan de zijde van de Duitse Anna-Lena Friedsam met 6-3, 6-3. De Française Caroline Garcia en de Kazakse Jaroslava Sjvedova mochten juichen.