• home
 • video
 • pas verschenen

  Marquez is jongste wereldkampioen in MotoGP

  Met zijn 20 jaar en 266 dagen lost Marquez Freddie Spencer af.

  De Spanjaard Marc Marquez is de nieuwe wereldkampioen MotoGP. De Honda-rijder is met zijn 20 jaar en 266 dagen de jongste wereldkampioen uit de geschiedenis in de koninginnenklasse. In de 18e en laatste race van het seizoen, voor eigen volk in Valencia, had hij genoeg aan een derde plaats. De zege was voor zijn landgenoot en uittredend kampioen Jorge Lorenzo.

  Freddy Spencer was 21 jaar en 258 dagen, toen de Amerikaanse legende in 1983 de wereldtitel pakte. Marquez is ook de eerste rookie in 35 jaar die zich tot kampioen kroont.

  Lorenzo maakte ook nog kans op de titel, maar dan mocht Marquez niet in de top vier eindigen. Marquez liet zich echter niet verrassen en eindigde mooi in het spoort van Lorenzo en nog een andere landgenoot, Dani Pedrosa. De 100.000 Spaanse fans genoten ervan.

  Marquez won dit seizoen zes races, pakte elf keer de poleposition en stond 16 keer op het podium.

  Eindstand WK:

  1. Marc Marquez (Spa/Honda) - 334 punten
  2. Jorge Lorenzo (Spa/Yamaha) - 330
  3. Dani Pedrosa (Spa/Honda) - 300
  4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) - 237