• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse derby eindigt met te weinig spelers

  Een van de bizarre blessures.

  In de Italiaanse derde klasse is Salernitana-Nocerina na 21 minuten stilgelegd. De bezoekers waren na een resem "blessures" tot zes spelers gereduceerd, waarna de ref de match moest affluiten. De Nocerina-spelers werden voor de match met de dood bedreigd en voerden een stukje comedia dell'arte op.

  De aanloop naar de derby tussen Salernitana-Nocerina was al bijzonder hooggespannen. De fans van Nocerina waren niet welkom in Salernitana en ze hadden hun eigen spelers met de dood bedreigd als ze zouden spelen.

  De match zelf begon dan ook nog 40 minuten te laat omdat de Nocerina-spelers weigerden van de bus te stappen door de bedreigingen.

  Toen de match alsnog begon, voerde Nocerina na 50 seconden al drie vervangingen door. Daarna stapten nog vijf spelers met een "blessure" van het veld. Zo stonden er reglementair gezien te weinig Nocerina-spelers op het veld en werd de match afgefloten.

  Het voltallige bestuur van Nocerina heeft even na de match al ontslag genomen. Ze stelden dat de vroege wissels een "keuze van de coach" was en de anderen "blessures opliepen omdat ze niet opgewarmd hadden".