• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Anderlecht een tik geven"

  Mario Been kijkt uit naar de confrontatie met John van den Brom.

  Bij Racing Genk wordt er met vertrouwen uitgekeken naar de topper tegen Anderlecht. De ploeg van Mario Been is al 17 wedstrijden ongeslagen en kan tegen Anderlecht het record van 18 ongeslagen wedstrijden op een rij onder Sef Vergoossen evenaren. "Maar Genk is een ploeg die ons ligt", wil Anderlecht-coach John van den Brom zich niet zomaar gewonnen geven.

  Donderdag in de Europa League scoorde Genk twee keer tegen een sterk Rapid Wien. Maar de Limburgers kregen ook twee doelpunten tegen en dat is Genk-trainer Mario Been niet ontgaan.

  "Over hoe we op achterstand komen, gaan we het in aanloop naar de topper tegen Anderlecht nog wel even hebben", zegt Been in het Belang van Limburg. "We slikten weer twee goals vanaf de zijkant uit het niets. Ik ben enorm tevreden met mijn verdediging, maar soms geven we iets te makkelijk doelpunten weg. Daarom moeten we scherper verdedigen. Dat zijn leermomenten, die we niet zo maar mogen laten voorbijgaan."

  Been leeft voor topwedstrijden zoals die tegen Anderlecht. "Thuis in een uitverkocht stadion tegen Anderlecht, dat zijn de mooiste wedstrijden. Ik verwacht dat John van den Brom niet zo veel zal wijzigen aan zijn aanpak. Ik vind het heel knap wat Anderlecht presteerde in Parijs. Het stond goed en ze gaven weinig weg."

  "We zouden Anderlecht graag een tik uitdelen. Als je de kans krijgt om de kloof uit te diepen tot zeven punten, moet je die proberen te grijpen."

  Anderlecht speelde dinsdag in de Champions League. Genk donderdag in de Europa League. Dat Anderlecht twee dagen meer rust had, wil Been niet als excuus inroepen. "Daar praat ik nooit over. Dat is de realiteit. Wij moeten dan maar zorgen dat wij volgend jaar Champions League spelen. Dan hebben wij twee dagen meer rust dan de rest."

  Van den Brom: "Genk is een ploeg die ons ligt"

  Na een sterke prestatie tegen PSG wil Anderlecht-trainer John van den Brom tegen Genk die lijn graag doortrekken. "Het was een zware wedstrijd op het veld van Paris-Saint-Germain en ze heeft ons veel krachten gekost, maar het resultaat en de manier waarop heeft de hele ploeg vertrouwen gegeven", zegt Van den Brom.

  "Vandaag volgt er opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen een ploeg in vorm, maar ook zij zijn diep moeten gaan in hun Europese wedstrijd. Bovendien is Genk een ploeg die ons goed ligt, want ook zij proberen te voetballen. En zoals elke wedstrijd gaan we ook deze proberen winnend af te sluiten." Hij heeft alvast de cijfers mee: van de laatste acht uitmatchen in Genk, won Anderlecht zeven keer.