• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings en co worden pas 12e op achtervolging

  Nederland wint in een wereldrecord.

  De Belgische achtervolgingsploeg is op de wereldbeker snelschaatsen in Calgary pas 12e geworden, ondanks een Belgisch record. Nederland won de race, met een wereldrecord.

  Bart en Maarten Swings en Ferre Spruyt verloren in hun race van Frankrijk. Ze finishten in 3'48"43, bijna een seconde sneller dan het vorige Belgische record (3'49"27). Ze hielden alleen Oostenrijk en China achter zich.

  Nederland won de race, in een wereldrecord: Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen schaatsten 3'37"17. Dat is 63 honderdste seconde sneller dan de vorige tijd, ook van Nederland en van zes jaar geleden. Kramer was er toen ook al bij en schaatste met Erben Wennemars en Carl Verheijen.

  De eerste acht plaatsten zich voor de Olympische Spelen in Sotsji. Op de wereldbekerwedstrijden van volgende week in Salt Lake City en begin december in Berlijn staat de ploegenachtervolging opnieuw op de agenda.