• home
 • video
 • pas verschenen

  Snorren in ons voetbal: van Tahamata over Versavel naar Van Geneugden

  Bruno Versavel is een stijlvolle snorrendrager.

  In Movember laten mannen hun snor staan om aandacht te vragen voor de strijd tegen prostaat- en teelbalkanker. Een snor hoort ook op de lip van een voetballer en niet het minst van voetballers in de Belgische competitie. Uit een onuitputtelijk snorrenarchief diepten we tien topsnorren op.

  Simon Tahamata in Luik op 28 maart 1982

  Dribbelkont Simon Tahamata droeg een snor in de tijd dat alle mannen een snor hoog in het vaandel meenden te moeten dragen. Hier ziet u snorremans scoren voor Standard in een thuiswedstrijd tegen AA Gent.

  Piet den Boer in Straatsburg op 11 mei 1988

  KV Mechelen beleefde een van de absolute hoogtepunten in zijn bestaan door in 1988 de Europabeker II te winnen. In de finale ging het grote Ajax voor de bijl. Maker van het enige doelpunt: Piet den Boer. Hier gefeliciteerd door Lei Clijsters en Aad de Mos, inderdaad ook met snor.

  Guy Marchoul in Anderlecht op 19 mei 1990

  Een man die geen amok maakte, omdat hij bij paars-wit veel op de bank zat: zo zal menig voetballiefhebber zich Guy Marchoul (links van Degryse en Kooiman) herinneren. Wij herinneren ons de verdediger ook van zijn onafscheidelijke snor.

  Bruno Versavel in Anderlecht op 26 december 1991

  Bruno Versavel was een geweldige voetballer en is nog altijd een vriendelijke man. Snor of niet: hij kan terugblikken op een mooie carrière met passages bij onder meer Lokeren, KV Mechelen, Anderlecht en de Rode Duivels.

  Luka Peruzovic op 17 september 1999

  Luka Peruzovic maakte in ons land naam als voetballer van Anderlecht. Maar ook als coach doorzwom hij heel wat watertjes. Zo was hij onder meer werkzaam voor Charleroi, waarmee hij in 1999 op bezoek ging bij rivaal Standard.

  Lorenzo Staelens in Brugge op 29 februari 2000

  Nu is hij oefenmeester van Cercle Brugge, maar in zijn carrière als voetballer verdiende Lorenzo Staelens zijn strepen bij stadsgenoot Club Brugge en Anderlecht. Hier viert Staelens samen met Didier Dheedene in Anderlecht-shirt op het veld van Club. Intussen niet alleen met snor, maar met een heus ringbaardje.

  Sef Vergoossen in Genk op 13 februari 2004

  Jozef Gerardus Dominicus, kortweg Sef, Vergoossen maakte Genk kampioen in 2002. De innemende Nederlander beleefde een mooie tijd in Limburg en kon het hier op de foto goed vinden met toenmalig sterke man Jos Vaessen.

  Ronny Van Geneugden in Genk op 4 februari 2009

  Ronny Van Geneugden zwaait al enkele seizoenen de plak bij de succesvolle fusieclub Oud-Heverlee Leuven. Zijn eerste stapjes in het trainersvak zette de Limburger in de eigen gouw, bij RC Genk, waar hij ook even hoofdtrainer was.

  Christoph Daum in Brugge op 11 mei 2012

  Club Brugge had vorig jaar een Duitse succescoach in dienst. Christoph Daum nam in het Jan Breydelstadion het roer over van Adrie Koster en loodste Club naar de tweede plaats in de competitie, maar besliste er na dat seizoen een punt achter te zetten.

  Sasha Kljestan in Anderlecht op 7 november 2013

  Sasha Kljestan zet de traditie van Anderlecht-snorren voort met een flink uit de kluiten gewassen exemplaar. Zlatan Ibrahimovic lachte de Amerikaanse middenvelder uit, maar Kljestan laat er zijn slaap niet voor.