• home
  • video
  • pas verschenen

    Grandjean pakt ticket voor EK kortebaan

    Yoris Grandjean (archieffoto) won de 50 meter vlinderslag.

    Yoris Grandjean, Gilles De Wilde en Lander Hendrickx hebben op het BK kortebaan de limiet voor het Europees kampioenschap (12-15 december in Herning, Denemarken) gezwommen. Emmanuel Vanluchene pakte de Belgische titel op de 100 meter vrije slag.

    Grandjean won op het BK de 50 meter vlinderslag in 23"31, De Wilde werd in 23"34 tweede. Hendrikx won de 400 meter vrije slag in 3'43"89, voor Ken Cortens en Glenn Surgeloose. Hendrickx bleef maar 5 honderdste seconde boven het Belgisch record van Surgeloose.

    Emmanuel Vanluchene won de Belgische titel op de 100 meter vrije slag. Hij won in 47"91, voor Jasper Aerents en Glenn Surgeloose. Vanluchene bleef onder de limiet voor het EK, maar had zijn ticket voor Herning al op zak, net als Aerents en Surgeloose.