• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent wint nog eens, Oostende zegeviert in degradatieduel

  Gent viert voor het eerst sinds 31 augustus.

  AA Gent heeft voor het eerst sinds 31 augustus nog eens kunnen winnen. Het werd 0-1 tegen Charleroi. Oostende duwde Bergen nog wat dieper in de put na een 2-0 overwinning. Oud-Heverlee Leuven klopte Lierse en komt in de stand op gelijke hoogte van Lierse. Cercle Brugge won de vierde wedstrijd met 3-1 van Kortrijk en krijgt Play-off I in het vizier.

  In het staartduel tussen Oostende en Bergen kwam Oostende vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Wilmet. Siani verdubbelde de score vanaf de stip. Bergen sluit de heenronde af zonder overwinning.

  In Charleroi tegen AA Gent was de thuisploeg aanvankelijk de betere ploeg, maar de partij verwaterde snel. De inbreng van Soumahoro deed Gent herleven. Privat had pech en trof de lat, maar Neto had even later meer geluk. De 0-1 volstond.

  In het duel tussen Oud-Heverlee Leuven en Lierse schoot thuistopschutter Ruytinx OHL op voorsprong. Twee minuten later verdubbelde Geraerts de score. OHL beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en dat lukte tegen een onmondig Lierse betrekkelijk eenvoudig.

  Cercle Brugge was de eerste helft duidelijk de betere ploeg tegen een onherkenbaar zwak Kortrijk. Cercle scoorde met een penalty van Smolders en via Uchebo. Matton scoorde de aansluitingstreffer, maar nadat Santini dé kans op 2-2 naast had gekopt, maakte de ingevallen Buyl het op de tegenaanval helemaal af.