• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Blij dat Giro mijn hoofddoel wordt"

  De Gendt is blij dat hij opnieuw de Stelvio zal zien.

  Thomas De Gendt kent de krijtlijnen voor zijn eerste jaar in de kleuren van Omega Pharma-Quick Step. "Ik ben er niet rouwig om dat ik niet in de Tour-kern zit, maar in een dienende rol naar de Giro mag."

  In Het Nieuwsblad vertelt OPQS-aanwinst Thomas De Gendt over zijn programma voor 2014. "In principe zie je me niet in de Tour."

  "Er is voor mij geen plaats in de Tour-kern. Het is logisch dat de focus op Mark Cavendish ligt, zeker met de start in Engeland. Hij krijgt zijn trein mee en dan heb je nog mannen zoals Tony Martin om in de Tour hun ding te doen."

  "Ik ben er niet rouwig om dat ik de Tour mis, want ik ben blij dat de Giro opnieuw het hoofddoel van het seizoen wordt", zegt De Gendt, die in 2012 derde werd in de eindstand en indrukwekkend de rit op de Stelvio won. Die Stelvio staat ook nu weer op het menu.

  ‘Ik ga ook niet naar de Giro als de kopman van Omega Pharma-Quick Step. Ik krijg een dienende rol, ik zal een soort rechterhand zijn van de kopman." Dat wordt dan wellicht Rigoberto Uran.

  "Ik weet dat ik na het voorbije seizoen niets te eisen heb. Nergens. Ik heb ook niet gezegd of gevraagd om bijvoorbeeld via Parijs-Nice naar de Giro te gaan."

  "Nu staat het gepland dat ik me via kleinere rittenkoersen zal voorbereiden op de Giro. Ik neem wel aan dat op het eerste oefenkamp in december wel de tijd wordt genomen om de zaken op punt te zetten.’

  Reportage uit 2012 over de zege op de Stelvio