• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer en Van Uytvanck bij de laatste vier

  Wickmayer (archieffoto) is goed op dreef in Taiwan.

  Yanina Wickmayer en Alison Van Uytvanck hebben zich geplaatst voor de halve finales van het toernooi in Taiwan. Wickmayer won in twee sets van de Chinese Zheng, Van Uytvanck moest knokken tegen de Russin Bytsjkova en won in drie sets. Een finale Wickmayer-Van Uytvanck kan.

  Wickmayer, het tweede reekshoofd in Taiwan, had maar twee sets nodig tegen Saisai Zheng: 6-3 en 6-1 waren de setstanden.

  Voor een plaats in de finale strijdt ze tegen de Thaise Luksika Kumkhum. De twee speelden nog nooit tegen elkaar.

  Van Uytvanck moest dieper in haar krachtenarsenaal tasten tegen de Russin Jekaterina Bytsjkova, die uit de kwalificaties was gekomen. Van Uytvanck won de eerste set met 6-3 en kreeg in de tweede set een matchpunt.

  Maar Bytskova gaf zich niet zomaar gewonnen en sleepte er met een tiebreak een beslissende set uit. Die was spannend en Van Uytvanck trok met 7-5 aan het langste eind. Zij neemt het in haar halve finale op tegen de Duitse Dinah Pfizenmaier. Die won vorig jaar hun enige vorige ontmoeting.

  Uitslagen kwartfinales:

  • WICKMAYER (WTA-59) - Zheng (Chn/WTA-162) 6-3, 6-1
  • VAN UYTVANCK (WTA-129) - Bytsjkova (Rus/WTA-174) 6-3, 6-7 (2/7), 7-5

  Programma halve finales:

  • WICKMAYER (2) - Kumkhum (Tha/WTA-114)
  • VAN UYTVANCK - Pfizenmaier (Dui/WTA-98)