• home
 • video
 • pas verschenen

  Smets: "Nieuwe crossterreinen in Vlaanderen goede zet"

  Minister van Sport Muyters wil vier tijdelijke oefenterreinen laten aanleggen.

  De Vlaamse regering wil vier tijdelijke oefenterreinen aanleggen voor gemotoriseerde sporten. Dat wil het doen in de havengebieden van Antwerpen, Oostende, Zeebrugge en Gent. "Dit lijkt eindelijk een stap vooruit", reageert Joël Smets.

  "We kunnen geen rondjes blijven draaien", zegt minister van Sport Philippe Muyters. "Het dossier sleept al lang aan, maar vandaag trekken we het dossier naar de Vlaamse regering toe."

  Doordat oefenterreinen vaak voor geluidsoverlast zorgen, richt Muyters zijn blik op de vier Vlaamse havengebieden. "We moeten de motorsport de ruimte bieden om zich te ontwikkelen. Havengebieden zijn daar ideaal voor. Daarom gaan we in elk van die vier havengebieden op zoek naar één terrein waar motorcrossers kunnen trainen."

  Joël Smets: "Gematigd positief"

  "Ik kan dit alleen maar toejuichen", reageert ex-motorcrosser Joël Smets. "Ik heb al heel wat banden versleten door heel het land rond te rijden om mijn sport te promoten en compromissen te zoeken met lokale besturen en verschillende overheden. Daarbij werden echter vaker stappen achteruit dan vooruit gezet."

  "Deze beslissing lijkt nu toch op een stap vooruit. Maar het is nog niet gerealiseerd natuurlijk. Ik heb de voorbije twintig jaar geleerd voorzichtig te zijn, want we zijn al vaak met een kluitje het riet in gestuurd. Ik ben dus gematigd positief over deze aankondiging."