• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Wist niet van bericht op Club-site"

  Preud'homme wil zich niet vergelijken met Standard-coach Luzon.

  Zondag keert Michel Preud'homme met Club Brugge terug naar zijn oude liefde Standard. Het beladen duel werd deze week nog wat extra gevoed door het bericht op de Club-site over scheidsrechter Boucaut. Club-trainer Michel Preud'homme was naar eigen zeggen niet op de hoogte van die actie.

  Club Brugge heeft zo zijn bedenkingen bij de scheidsrechter voor de topper van zondag, Alexandre Boucaut. Het bericht op de website gaf aanleiding tot heel wat commotie. "Ik was niet op de hoogte van die publicatie", vertelt trainer Michel Preud'homme.

  "Mijn zoon surft dagelijks naar de Club-site en meldde mij het nieuws via Skype. Ik wil mijn mening hierover niet kwijt, ik zal mijn werkgever altijd verdedigen. Maar ik begrijp zeer goed waarom het bericht gelanceerd werd."

  "Club Brugge heeft trouwens niet voor de heisa gezorgd, dat waren de media."

  "Stijl van Luzon is niet mijn ding"

  Over het duel tegen ex-club Standard dan. "Het wordt een match met veel strijd, vooral door de spelstijl van Standard. Ze willen de tegenstander meteen onder druk zetten en dat levert hevige duels op. Of de match kan ontaarden? De scheidsrechter moet het zover niet laten komen", zegt Preud'homme.

  "Standard is voor mij titelfavoriet en staat een stapje verder dan Club Brugge. Hun Europese uitschakeling zal ook niet doorwegen."

  Standard-coach Guy Luzon geeft zich iedere wedstrijd volledig langs de zijlijn. Wat vindt Preud'homme van zijn collega? "Iedere vogel zingt zoals hij gebekt is. Tijdens mijn passage in Saudi-Arabië deed een collega het ook op de manier van Luzon."

  "Het is mijn ding niet. Ik kan ook emotioneel zijn, maar ga toch af en toe eens op de bank zitten."

  "Als je voortdurend staat te molenwieken voor je dug-out besteden de spelers geen aandacht meer aan je aanwijzingen. We hebben misschien hetzelfde temperament, maar onze coaching verschilt duidelijk."