• home
 • video
 • pas verschenen

  Genk is boos op Standard en kapt met de G5

  Genk-voorzitter Herbert Houben (l) en assistent-coach Pierre Denier (r)

  Een mogelijke overgang van een jonge Jamaicaanse speler naar Standard is bij Racing Genk in het verkeerde keelgat geschoten. "Het is er ver over", zegt voorzitter Herbert Houben, die met zijn club uit de G5 stapt.

  De G5 is een belangengroep van de vijf grootste clubs in ons land: Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Standard en Racing Genk. Die laatste heeft beslist om weg te blijven van de vergaderingen. Aanleiding is een mogelijke overgang van de Jamaicaanse jeugdspeler Leon Bailey naar Standard.

  "Bij mij is er niets blijven hangen van het pijnlijke vertrek van Dennis Praet en Alper Ademoglu naar Anderlecht. Zij gingen uit vrije wil", vertelt Herbert Houben in Het Belang, "maar Bailey is een heel ander verhaal."

  "Standard-voorzitter Roland Duchâtelet lokt hem met de belofte om een smak geld te investeren in een Jamaicaans opleidingscentrum."

  "Die jongen moet daardoor tegen zijn zin naar Luik. Hij is met de tranen in zijn ogen zijn kastje komen leegmaken. Dat is er voor ons ver over."

  "Op die manier is het zinloos om nog samen te werken in de G5, daar stoppen we geen tijd meer in. Dat willen we wel doen met de Pro League, om die zo sterk mogelijk te maken."

  Leon Bailey speelde in Genk voor het belofteteam. Ook Ajax heeft belangstelling voor het jeugdtalent uit Jamaica.