• home
 • video
 • pas verschenen

  "Toestand van Van Himst ernstig maar stabiel"

  Paul Van Himst is een icoon van Anderlecht.

  Het gaat even minder goed met Paul Van Himst, de beste Belgische voetballer van de 20e eeuw. Van Himst herstelt moeizaam van een longontsteking en is overgebracht naar de afdeling intensieve verzorging, schrijven Het Nieuwsblad en La Dernière Heure.

  De 70-jarige Van Himst sukkelt sinds dit jaar met zijn gezondheid. In juli onderging hij een dubbele bypass-operatie, een geplande ingreep.

  En eerder deze week werd hij in het UZ in Jette opgenomen met een longontsteking. Omdat het herstel moeizaam verloopt, is hij overgebracht naar intensive care, waar hij onder permanent toezicht van een arts staat.

  "Zijn toestand is ernstig, maar stabiel", meldt het ziekenhuis deze voormiddag. "Zowel de patiënt als de familie vragen de media om op dit moment geen contact met hen op te nemen. Het ziekenhuis zal zelf communiceren als er nieuwe evoluties zijn."

  Van Himst is een icoon van Anderlecht. Hij speelde er vanaf het begin van zijn carrière tot zijn 32e. Vier keer won hij de Gouden Schoen, een record. En op zijn 17e debuteerde hij al bij de Rode Duivels. Hij was 81 keer Rode Duivel, ook een record, tot Jan Ceulemans hem inhaalde.

  Als coach behaalde Van Himst Europese successen met Anderlecht, waaronder de UEFA-beker in 1984. In 1991 werd hij bondscoach en hij leidde de Rode Duivels naar en op het WK van 1994.