• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Volg Vanden Borre van nabij"

  Wilmots: "Vanden Borre speelde een uitstekende tweede helft tegen PSG."

  Marc Wilmots wil rechtsachters testen met het oog op de toekomst. Thomas Meunier zit in de selectie voor de oefenmatchen tegen Colombia en Japan. "We volgen hem al lang", zegt de bondscoach. En Anthony Vanden Borre? "Zijn vormcurve wordt steeds beter."

  Een vaste rechtsachter hebben de Rode Duivels niet. In de WK-voorronde nam Toby Alderweireld die positie voor zijn rekening, maar Marc Wilmots gaat op zoek naar alternatieven voor de speler van Atletico.

  Anthony Vanden Borre van Anderlecht stond dicht bij een selectie. "Hij speelde een uitstekende tweede helft tegen PSG. Zijn vormcurve wordt steeds beter. Ik volg ook hem van zeer nabij", verklapt de bondscoach.

  Voor de duels met Colombia en Japan probeert Wilmots Thomas Meunier uit. "Toby Alderweireld speelt niet veel bij Atletico Madrid en ik moet ook denken aan wat er binnen acht maanden gebeurt."

  "Onze scouts hebben een aantal rechtsachters gevolgd en Meunier had de beste rapporten. Deze selectie is dus met het oog op de toekomst. We volgen Meunier al een lange tijd. Over zijn kwaliteiten stellen we ons geen vragen. Nu is het afwachten hoe hij zich in de groep integreert."

  "Meunier heeft alles in zich om op die positie uit te groeien tot een grote speler. Hij is gedisciplineerd, kan goed uitvoetballen en vooruit spelen."

  Over Vossen en Nainggolan

  Middenvelder Radja Nainggolan (Cagliari, foto) en aanvaller Jelle Vossen (Racing Genk) vieren hun comeback in de groep van 26 spelers.

  "Zij zijn er nooit echt uit verdwenen", zegt Marc Wilmots.

  "Nainggolan (foto) is erbij omdat hij het verdient, maar op zijn plaats (verdedigende middenvelder) is de concurrentie enorm."

  "Vossen kent de groep, toont steeds een uitstekende mentaliteit en scoort vlot. Hij zit in een goede periode met Genk."

  Over Hazard en Januzaj

  José Mourinho zette Eden Hazard gisteren op de tribune voor het Champions League-duel tegen Schalke 04. Hazard had een training bij Chelsea gemist. "Ik heb er geen mening over. Iedereen gaat met een situatie om zoals hij dat zelf wil", zegt Wilmots.

  Beweegt er intussen iets in het dossier omtrent Adnan Januzaj? "Hij wil zich concentreren op Manchester United en dat blijft zo. Er is geen probleem. Ik respecteer zijn keuze."