• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots roept Meunier op voor Colombia en Japan

  Thomas Meunier heeft zijn eerste selectie beet.

  Bondscoach Marc Wilmots heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de oefeninterlands tegen Colombia en Japan (14 en 19 november). Club Brugge-rechtsachter Thomas Meunier (22) is er voor het eerst bij. Jelle Vossen en Radja Nainggolan maken hun comeback. Aanvoerder Vincent Kompany (lies) is er niet bij.

  Thomas Meunier is de enige nieuwkomer in de selectie van de nationale ploeg. In het verleden speelde de rechtsachter van Club Brugge al voor de nationale beloften. In de A-kern vervangt Meunier de geblesseerde Anderlecht-speler Guillaume Gillet (been).

  In vergelijking met de WK-kwalificatiematchen van vorige maand tegen Kroatië en Wales komen Genk-aanvaller Jelle Vossen (foto) en middenvelder Radja Nainggolan (Cagliari) bij de groep.

  Aanvoerder Vincent Kompany (Manchester City) ontbreekt nog steeds door een blessure. Ook Jelle Van Damme (Standard) ontbreekt in de selectie van bondscoach Marc Wilmots.

  De oefenduels tegen Colombia en Japan zijn de eerste van de nationale ploeg in de voorbereiding op de eindronde van het WK van volgende zomer in Brazilië.