• home
 • video
 • pas verschenen

  Proto: "Mijn revalidatie was mentaal moeilijk"

  Silvio Proto werkt aan zijn comeback.

  Anderlecht-doelman Silvio Proto is bijna terug na een enkelblessure. "Het einde van de tunnel is in zicht, ik heb het veld erg gemist", zegt Proto bij RSCA-tv.

  Silvio Proto blesseerde zich begin oktober tijdens de opwarming van de CL-wedstrijd tegen Olympiakos. Op Youtube (filmpje hieronder) vertelt hij over zijn blessure en zijn revalidatie.

  "Bij een simpele bal bleef mijn voet in het gras steken en liep ik een scheurtje in mijn enkelligamenten op. Ik had nog het geluk bij een ongeluk dat het niet te erg was en ik niet onder het mes moest."

  "Ik kon mijn voet wel een tijdje niet gebruiken en moest daarna stap per stap weer opbouwen. Het bizarre is dat ik 4,5 jaar niet geblesseerd was en nu val ik twee keer uit in drie maanden."

  "Dat was mentaal moeilijk om mee om te gaan , maar nu zie ik het licht aan het einde van de tunnel en gaat het weer goed met me", zegt Proto. "Ik besefte ook dat het altijd slechter kan, denk maar aan de blessure van Matias Suarez."

  "Ondertussen train ik opnieuw op het veld en ik werk hard om weer mijn oude niveau te behalen. Ik heb het veldwerk echt gemist en voel nu weer de honger om de presteren", zegt Proto die wellicht midden november weer helemaal fit zal zijn.