• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen examens na WK-duels van Rode Duivels

  De studenten van Thomas More kunnen zorgeloos de matchen volgen.

  Veel studenten liggen wellicht nu al wakker van juni 2014. Niet alleen wacht hen dan de tweede examenperiode van het huidige academiejaar, maar ze zullen hun kostbare tijd vermoedelijk ook willen spenderen aan het WK voetbal. Een moeilijke evenwichtsoefening, waar de Thomas More-hogeschool een oplossing voor heeft.

  Volgend jaar vindt het WK voetbal in Brazilië plaats van 12 juni tot 13 juli. Voor heel wat jongeren is dat ook het tijdstip waarop ze uren zitten te studeren. Een WK voetbal komt dan altijd wat ongelegen, zeker nu de Rode Duivels er in Brazilië bij zullen zijn.

  De Thomas More-hogeschool heeft daarom besloten om geen examens te plannen daags na een duel van de Rode Duivels. "We zullen de examenroosters in de mate van het mogelijke aanpassen", zegt woordvoerder Luc Damen aan Radio 1.

  "Dat zal misschien niet voor alle opleidingen lukken. Maar je kunt een rooster opstellen zonder aanpassingen of ermee rekening houden. Wij verkiezen het laatste."

  "Dit is geen normvervaging, maar wij willen dit aanbieden aan onze studenten. Wij zijn allemaal jong geweest en de Rode Duivels zijn nu heel populair. We hebben ook sportgerelateerde opleidingen en de directie heeft beslist om in te gaan op de vraag van de studenten."

  De Thomas More-hogeschool heeft campussen in onder meer Antwerpen, Mechelen en Turnhout en telt om en bij de 17.000 studenten.