• home
 • video
 • pas verschenen

  Elf nieuwe namen in atletencommissie BOIC

  Evi Van Acker is één van de elf verkozen leden voor de atletencommissie.

  Er zijn elf nieuwe leden voor de atletencommissie van het BOIC verkozen. Onder meer Tia Hellebaut en Evi Van Acker krijgen de opdracht om de Belgische Olympische atleten te vertegenwoordigen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.

  Naast voorzitter Jean-Michel Saive telt de atletencommissie elf leden. Alle Belgische atleten die de afgelopen acht jaar aan de Olympische Spelen deelgenomen hebben, mochten hun stem uitbrengen op 21 (ex-)atleten die zich kandidaat hadden gesteld.

  De nieuwe leden en de voorzitter zetelen voor vier jaar in de commissie, die de stem van de atleten moet vertegenwoordigen binnen het BOIC. Niet meer dan drie sporters uit eenzelfde sport en maximaal twee derde leden van hetzelfde geslacht mogen in de commissie zetelen. Bovendien moeten er minstens twee sporters aan de Olympische Winterspelen hebben deelgenomen. Dat zijn Karen Persyn en Kevin Van der Perren geworden.

  Opvallende namen bij de verkozen leden zijn onder meer Evi Van Acker, de gestopte Tia Hellebaut en Lionel Cox. De raad van bestuur van de BOIC kan op aangeven van voorzitter Piere-Olivier Beckers eventueel nog drie atleten toevoegen.