• home
 • video
 • pas verschenen

  Boucaut: "Zeer tevreden met Standard-Club"

  Boucaut, hier met Refaelov, blijft rustig bij alle heisa.

  Club Brugge trok gisteren op z'n website flink van leer tegen scheidsrechter Alexandre Boucaut. Boucaut zal zondag Standard-Club Brugge leiden, maar Club is niet tevreden met die keuze. De scheidsrechter blijft evenwel rustig bij de commotie.

  In Het Laatste Nieuws bevestigen bronnen bij Club Brugge dat de club een gentlemen's agreement met de Voetbalbond sloot, dat bepaalt dat Boucaut een tijdje geen wedstrijden meer van Club Brugge zou fluiten.

  Bij de bond weten ze van niets, maar Club is formeel. "Het gentlemen's agreement bestaat wel degelijk. Het is zelfs op vraag van de bond niet officieel gemaakt, om de refs te beschermen. Wij kunnen alleszins in de spiegel kijken."

  Hoe dan ook ligt Alexandre Boucaut, de man om wie alle heisa draait, schijnbaar niet wakker van de uithaal. "Ik kies mijn wedstrijden niet zelf uit, ik word aangewezen. Maar ik was zeer tevreden met Standard-Club Brugge, omdat het een topper is."

  "Ik ga geen extra olie op het vuur gooien door uitspraken te doen. Ik zal zondag mijn match fluiten, zoals ik altijd doe. Daar kun je van op aan."

  Jeurissen: "Club doet druk bij refs toenemen"

  Robert Jeurissen, de voorzitter van de centrale scheidsrechterscommissie, reageert in Het Nieuwsblad op het bericht op de Club-site. "Wat er ook gebeurt, Boucaut blijft aangesteld voor de topper."

  "Als we elke scheidsrechter die ooit eens een fout gemaakt heeft bij een club niet meer naar die club sturen, kan ik straks geen aanwijzingen meer doen."

  "Het bericht op de website van Club Brugge doet de druk op alle Belgische scheidsrechters nog maar eens toenemen. Het bondsparket zal oordelen of er een klacht komt, maar ik denk dat we er beter niet te veel woorden aan vuil maken."