• home
 • video
 • pas verschenen

  Beschuldigde Hoste: "Dit is absurd"

  "Hier zou niets anders mogelijk mogen zijn dan mijn vrijspraak."

  Bij de disciplinaire commissie van de wielerbond zijn de pleidooien begonnen in de dopingzaak rond Leif Hoste. De procureur eist 297.500 euro boete, maar de ex-renner gaat voor de vrijspraak.

  Leif Hoste stopte in december 2012 met wielrennen. Kort nadien drong de UCI bij de Belgische bond aan op een dopingonderzoek tegen onze landgenoot. Aan de basis zouden verdachte bloedwaarden liggen. Met enkele maanden vertraging zijn vandaag de pleidooien in de zaak begonnen.

  De procureur eist 297.500 euro boete ter vervanging van een schorsing. "Maar we vragen de vrijspraak", zegt Hostes advocaat Johnny Maesschalck. "Er zijn fouten gemaakt met zijn stalen. Zo zijn ze, net als z'n bloedpaspoort, ongeldig. En dat paspoort mag ook niet als direct bewijs gebruikt worden."

  Hoste woonde de zitting bij en reageert verbolgen. "Dit is absurd. Ik snap niet dat deze zaken mogelijk zijn. De UCI volgt zijn eigen regels niet op, wat volgen zij dan wel? Ze kunnen dan zomaar iedereen in het wilde weg beginnen te beschuldigen. Hier zou niets anders mogelijk mogen zijn dan mijn vrijspraak."

  De uitspraak volgt voor het einde van 2013.