• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Wellens stelt zijn rentree nog even uit

  Wellens: "Doe niet mee op halve kracht."

  Het gaat de goeie kant uit met de rugblessure van Bart Wellens, maar voor een rentree in het veld is het nog te vroeg. "Ik mik nu op een comeback op 16 november in Hasselt", zegt de crosser van Telenet-Fidea.

  Bart Wellens kreeg vorige week inspuitingen om zijn rugblessure aan te pakken en hoopte zondag in Hamme-Zogge en maandag in Niel weer van de partij te zijn.

  "Zijn toestand is bevredigend, maar er is toch meer tijd nodig om de inspuitingen hun werk te laten doen. Het is beter dat Bart dit weekend nog wegblijft uit competitie", zegt zijn ploegdokter Peter T'Seyen.

  Bart Wellens voelt het ook net zo aan. "Ik voel me niet supergoed, maar ook niet superslecht. Het zit er tussenin. Ik deed al een groepstraining mee, maar maakte wel een ommetje in de heuvels om mijn rug niet onder druk te zetten."

  "Op aanraden van de dokter ga ik dit weekend nog niet meedoen. Ik zou toch maar op halve kracht rijden en daar heeft niemand iets aan. Bovendien zijn de komende crossen erg zwaar. Ik wil me niet forceren en zal wellicht in Hasselt mijn rentree maken."