• home
 • video
 • pas verschenen

  O'Neill en Keane moeten Ierland naar EK 2016 loodsen

  Martin O'Neill (archief) krijgt de hulp van Roy Keane.

  De Ierse voetbalbond heeft Martin O'Neill aangesteld als nieuwe bondscoach. O'Neill volgt Giovanni Trapattoni op, die er in september de brui aangaf. Roy Keane wordt de assistent van de nieuwe bondscoach.

  Ierland kon zich onder leiding van Giovanni Trapattoni niet plaatsen voor het WK in Brazilië. De Italiaan hield het dan ook voor bekeken. De Ierse voetbalbond heeft Martin O'Neill nu gekozen als nieuwe bondscoach.

  O'Neill (61) werd begin dit jaar de laan uitgestuurd bij Sunderland en zat sindsdien zonder club. Hij is vooral bekend van zijn passage bij Celtic, waar hij tussen 2000 en 2005 aan het roer stond. De nieuwe bondscoach koos Roy Keane, ex-Manchester United, als assistent.

  "Roy en ik zijn zeer enthousiast. Ik zal de "bad cop" zijn en hij zal dat nog meer zijn dan ik", lacht O'Neill.

  Ook Roy Keane (kleine foto) reageert verheugd. "Ik ben vereerd dat Martin mij gevraagd heeft. Ik kan niet wachten om er aan te beginnen en om Ierland naar het EK in 2016 te loodsen."

  Op 15 november debuteert het duo thuis tegen Letland, vier dagen later wacht een duel in Polen.