• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA-baas Blatter wil WK-barrages afschaffen

  Blatter: "We moeten een oplossing vinden voor de barrages."

  Op dit moment zijn al 21 landen geplaatst voor het WK in Brazilië. Na de barragewedstrijden op 15/11 en 19/11 komen daar nog elf landen bij. Maar als het van FIFA-voorzitter Sepp Blatter afhangt, wordt het systeem in de toekomst gewijzigd.

  "Twee ploegen strijden in een heen- en terugmatch om niet te worden uitgeschakeld. De barrages zorgen voor passie, emotie en drama. Dat is goed voor de televisie en voor het spektakel", zegt Blatter op de FIFA-site.

  "Maar toch moeten we een oplossing vinden zodat op het einde van de kwalificatiereeks duidelijk is wie geplaatst is. Dat gaat niet met deze barrages. Teams die zo worden uitgeschakeld, moeten een erg bittere pil slikken."